Google - Önemli Aramalar

Google - Önemli Taş Aramaları :

Not: sonuçları görmek için lütfen kelimelerin üzerine tıklayınız.

taş
taşçı
mermer
traverten
mozaik
lavabo
andezit
bazalt
küp taşı
doğal taş
kayrak taşı
yapay taş
kaplama taşı
zemin kaplama
mermer mozaik
mozaik çeşitleri
mermer evye
marble
mermer bordür
traverten profil
taş çeşitleri
taş fiyatları
doğal mermer
stone
natural stone

Güncellenecektir.

Andezit Taşı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerenler

Andezit Taşı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerenler:
  • Andezit Taşında ODTÜ İTÜ ve GAZİ üniversitelerininde öngördüğü gibi Gölbaşı Andezit Taşı diğer bölgelerden çıkarılan andezit taşına göre sağlamlık açısından çok daha kaliteli olduğu kanıtlanmıştır.
  • Andezit üreticisi firmanın ocak ve fabrika kapasitesinin yeterli olup olmadığına,

  • Üretim esnasında meydana gelen disk izlerinin az olmasına,

  • Kalite açısından gönye ölçülerinin +/- 2mm olması, ayrıca taş yüzeyinde boşlukların bulunmamasına,

  • Renk uyumuna ( ton farkına) dikkat edilmelidir.

  • Este Makinalarının Andezit Taşı kesiminde önemi büyüktür. Makinaların bilgisayar kontrolu ile kesilmesi Taşta kesim hatalarını sıfıra indirerek kalitenin en üst seviyede olmasını sağlar.
  • Mutlaka Andezit taşında kalite görebilmeniz için kesim ölçülerinin yanı sıra andezit taşında çoğu ocağın kalitesiz oluşundan dolayı 5-10 sene sonra erimesini istemiyorsanız taşın kimyasal özelliklerine bakmalısınız.

Andezit Tarihi

  • Andezit, Anadolu medeniyetleri içinde doğal malzeme olarak günümüze kadar gelmektedir. Örneğin: Ankara Kalesi
  • Cumhuriyet tarihimizde çokça kullanılmaya devam etmiştir; Merkez Bankası, Sümerbank, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Orman Bakanlığı, Banknot Matbaası vb. binalar birer örnek teşkil etmektedir.
  • Pembe ve gri renklerde olup, aşınmaya dayanıklı, kaymaya engel ve dekoratiftir.
  • Yazın serin - Kışın sıcak tutma özelliğinden dolayı, villa türü yapıların dış cephelerinde İzolasyon Malzeme olarak tercih edilen bir malzemedir.
  • Kaymama özelliği ile ıslak mekanların aranılan doğal taşıdır.
  • Don ve ısı farklılıklarından etkilenmez, bakım gerektirmez ve renk özelliğini kaybetmez. Bu özelliklerini yıllarca korur.
  • Diğer sert taşlara nazaran dayanıklı, dekoratif ve kaymaz olması nedeniyle belediye ve inşaat sektörünün vazgeçilmez tercihidir.
  • Cilalı ve cilasız olarak kullanılarak değişik dekoratif özellikler verilebilmektedir.
  • Aynı zamanda Kumlamalı, Mucartalı, Kabartmalı Mat ve Kalibreli silimli olarak kullanılabilmektedir.
  • Tasarımcıların isteklerine uygun motif, resim, yazı ve figürler verilebilir.

NEDEN SUJETİ ?

  • Düşük fikstür ve kalıp maliyetleri


CNC Sujeti Kesme makinası kolaylıkla DXF ve DWG dosyalarınızı okuyabilir, parça kesimi sırasında ilave kalıp veya fikstür masrafı yoktur. Düz plaka halindeki malzemeler sujeti kesme tablamızın üzerine yatırılır ve üzerlerine ağırlık koymak yeterlidir ilave bir kalıp veya fikstüre gerek yoktur. Ufak parçalar için ise düşük maliyetli fikstürler gerekebilir. Kısaca kalıp ve fikstür maliyetleri yok denebilecek kadar azdır.
  • Kesme esnasında ısı etkisi yoktur

SUJETİ ile kesim soğuk kesme oldugundan, kesme esnasında ısı etkisi oluşmaz. Bu özellik sujeti kesmenin diğer kesme yöntemlerine nazaran en üstü nözelliğidir ve alternatifi yoktur. Plazma, laser ve oksijen kesimleri yüksek ısı etkisi gösterdiğinden bu kesme yöntemlerinde metal malzemelerin iç yapıları deformasyona uğrar ve kesilen kenarlar ısı etkisi ile sertleşir ve siyahlaşır. SUJETİ ile kesme yönteminde malzemelerin iç yapıları bozulmaz, ısı etkisi sıfırdır.

  • Yüksek Hassasiyet

SUJETİ ile kesme hassasiyetimiz ±0.1 mm'dir.

  • Hızlı devreye alma ve programlama

Sadece tek takım (nozzle) kullanıldığı için kesme esnasında takım değiştirme gereksinimi yoktur, böylece sujeti kesimi oldukça hızlıdır, çizimlerinizi bir disket veya eposta yolu ile bize ulaştırdıgınızda CNC programlaması çok hızlı bir şekilde kolaylıkla yapılır ve sujeti kesimleriniz en kısa zamanda bitirilir.

  • İnsan ve çevre sağlığı

SUJETİ ile kesme esnasında aşındırıcı olarak kullanılan GARNET abrasive insan ve çevre sağlığına uygun malzeme olup, sujeti kesimi esnasında herhangi bir gaz veya tehlikeli atık oluşmaz.

Waterjet (Sujeti) Kesme Teknolojisi ile ;


Waterjet (Sujeti) kesme teknolojisi yeryüzündeki tüm malzemeler, 0.1mmden 120-160 mm kalınlığa kadar kesebilen bir yöntemdir.

-Hassas kalibre edilmiş 0,12 - 1,1 mm çaplar arasında su veya su-abrasiv karışımının çok yüksek
hızla (800m/sn) malzeme üzerine fışkırtılması ile meydana gelen hassas tahribat neticesi ortaya
çıkan bir kesme işlemidir.

- Sujeti (water-jet ) ; termik bir etki olmaması sayesinde , erimeyen veya yanmayanlar da dahil olmak üzere tüm
malzemelerin kesilmesi mümkündür.

- Titanyum , tungsten alaşımları , paslanmaz çelikler , karbonlu çelikler gibi sert metaller.

- Aluminyum , bakır, pirinç , çinko , kurşun gibi yumuşak metaller.

- Granit , mermer, seramik , cam , kurşun geçirmez , lamine camlar , ağaç , gibi inşaat ve
dekorasyon sektörüne yönelik malzemeler.

- Karbon , kevlar, kompozitler, kağıt , karton , deri , tekstil ürünleri ,conta malzemeleri, fleksiglas (pleksiglas ), polyester, polietilen levhalar, fiber, tüm plastik ve lastik türevleri waterjet (su jeti) ile kesilebilmektedir.

Granit Ürünleri Portföyü

Granit Ürünleri Portföyü

  • Levhalar
  • Özel ebadlarda kesilmiş proje ürünleri
  • Standart ölçüde doğal granit karolar
  • Merdiven basamakları ve rıhtları
  • Süpürgelikler
  • Bordürler
  • Denizlikler
  • Dairesel kolon kaplama elemanları
  • Mutfak / Banyo / çalışma tezgahları
  • Özel çizim motifler (Su jeti kesimle)
  • Hertürlü mimari profiller ve objeler

Yapınızı İnce Granit İle Hafifletin

Günümüzde doğal granit kullanıldığı yere ve projeye göre istenilen boyutta ebatlanabilmektedir. Gerek dış cephe kaplamalarında gerekse iç mekan yer döşemelerinde tüm dünyadaki genel eğilim, uygulanan granitin kalınlığının 2 cm. olması yönündedir.

Bununla birlikte bazı özel seçilmiş projelerde kalınlığı 2 cm.'i geçen taşlar kullanılmaktadır ki bu taşların kesimi üreticiler tarafından kolaylıkla yapılabilmektedir.

Fakat 2 cm.'lik granitin 1 m2'sinin yaklaşık 60 kg ağırlığında olduğu düşünülürse uygulandığı yapıya ayrıca bir yük getirdiğinden ötürü statik hesabın çok iyi yapılmasını gerektirmektedir. Yenileme yapılan binalarda, ilk proje çizimlerinde granit kullanımı gündemde olmadığı için granit uygulanmadan önce ince statik hesaplar yapılmalıdır.

Yine eski inşaatların yer döşemesinde granit ile yenileme yapmak ve 2 cm. kalınlıktaki graniti döşeyebilmek için mevcut yer döşemesinin mutlaka kırılmasını gerektirmektedir.

Yapay Kaplama Taşı ?

Yapay Kaplama Taşları İle İlgili Ürün Özellikleri ve Uygulama Bilgileri ;

Ürün Özellikleri ;

İstanbul Taşçı® Dekoratif Yapay Taş, doğanın milyonlarca yılda oluşturduğu güzellik, doğallık ve estetiği, İstanbul Taşçı® markasıyla yaşam alanlarınıza taşıyor. Kullanılan özel teknik sayesinde, her türlü detay ve yüzey dokusunun hiçbir kayıp olmadan ürünlerimize aktarılması sayesinde, gerçek doğallığı yaşayacaksınız.

Doğal taşın sahip olmadığı birçok avantajı beraberinde getiren ürünlerimiz, sizlere çok fazla kolaylık sağlayacak. Ürünlerimiz, hafif agrega, yüksek mukavemetli portlant çimento ve inorganik demir oksit boya pigmentlerinden oluşur. Bünyesindeki hafif agrega sayesinde; 1 m2 de yaklaşık 30-40 kg ağırlığa sahiptir. Bu özelliği ile hem taşıma ve depolamada, hem de uygulamada büyük rahatlık sağlar. İstanbul Taşçı®, uyguladığınız yüzeylere çok daha az yük bindirmektedir.

Böylece ürünlerimiz, yapınızın deprem gibi kritik durumlarda davranışını olumsuz etkilememektedir ve olası riskleri ortadan kaldırmaktadır. Hafif olmasının yanında, tasarım aşamasında birbirine uyumlu olarak dizayn edilmesi ve istenildiğinde kolayca uygun ölçüye getirilebilmesiyle, İstanbul Taşçı® ürünlerinin uygulanması doğal taşa göre çok daha hızlı ve az maliyetle yapılır. Ayrıca yapısındaki boşluklu hafif agregalar, yapılarınızda ses ve ısı yalıtımı sağlanmasına katkıda bulunur.

İçerisindeki yüksek mukavemetli (425 kgf/cm2) çimento, taşın genelinde ve yüzeyinde yeterli bir dayanım sağlar. İstanbul Taşçı® hamuruna katılan ana renkler, taşın her noktasında bulunmaktadır. Ayrıca, özel boyama teknikleri kullanılarak oluşturulan doğal yüzey renk efektleri İstanbul Taşçı® `nın doğal görünmesini sağlar. Tüm bu işlemlerde kullanılan en kaliteli, ithal demir oksit, inorganik boyaları sayesinde, İstanbul Taşçı® güneş ışığından, zorlu hava şartlarından etkilenmeden canlılığını korur.

İstanbul Taşçı® ürünlerinin kalınlıkları 2 – 3.5 cm arasında değiştiği için uygulama yaptığınız mekanlarda gereksiz yer kayıplarıyla karşılaşmazsınız. Duvarlara yapışan kısmı düz olduğu için, tüm uygulamada düzenli ve estetik bir görünümü herhangi ekstra bir işlem yapmadan sağlanır.

Her model için özel olarak tasarlanmış köşe taşları, duvar köşelerinde blok taş görünümü vereceğinden, düz yüzeylerde yakaladığınız doğallık ve estetiği köşelerde e sürdürebileceksiniz.

Uygulama Bilgileri ;

İstanbul Taşçı® dekoratif kaplama taşları birbirine uyumlu ölçülerde tasarımı, hafif olması ve gerektiğinde arzu edilen şekillere rahatlıkla getirilebilmesi sayesinde; istenilen yüzeye kolay, hızlı ve ekonomik bir biçimde uygulanır.

1. Gereken Taş Miktarının Belirlenmesi


a- Gerekli İstanbul Taşçı® ürünlerinin miktarını belirlemek için; ilk önce, uygulama yapılacak yüzeyin alan ölçülerini bulmalısınız. Bu yüzeyin uzunluğunu ve yüksekliğini ölçünüz; bu iki değeri çarparak alan ölçülerini bulunuz. Eğer bu yüzeyde pencere, kapı ya da başka bir boşluk var ise, bu boşlukların da alan ölçülerini toplam alan ölçülerinde çıkarınız.

b- Uygulama yapılacak yapıda dış köşe var ise, köşenin yüksekliğini ölçerek gerekli köşe taşı miktarını belirleyiniz. Bir metre köşe taşının kaplayacağı alan; 0.35 m2 dir . Köşe yüksekliğini 0.35 ile çarparak, yukarıda bulduğunuz toplam alandan çıkarınız.

c- İstanbul Taşçı® ürün siparişlerinize, fire payını da göz önünde bulundurarak, % 3 ilave yapmanız daha doğru olacaktır.

2. Gereken Araç gereçler

El arabası, kürek, mala, lastik tokmak, su terazisi, jet taşı, metre, sıva malası, fırça, kerpeten, mastar, derz torbası ve tahta çubuk.

3. Uygulama Yüzeyinin Hazırlanması

a- Tuğla, beton ve sıvalı yüzeylere direk; pürüzsüz beton, boyalı ve kirli yüzeylerin üzerine ise çekiç vb. aletler ile çentikler oluşturularak uygulama yapılır. (Amacınız yapıştırıcının iyi tutunmasını sağlayacak yüzeyi oluşturmak olmalıdır.)

b- Metal, ahşap, alçı panel , polistren levhalar ve betopan yüzeylere, İstanbul Taşçı® ürünlerini yapıştırmadan önce, rabis teli veya duvar filesi; gergin ve yüzeye paralel biçimde monte edildikten sonra, uygun yapıştırıcı ile sıvanır. Hava şartlarına göre sıvanan yüzeyin 1 gün kuruması beklenir. Artık duvar yüzeyimiz taşların montajı için hazır hale gelmiştir.

4. Yapıştırıcı Malzemenin Hazırlanması

İstanbul Taşçı® ürünlerini;

a- Seramik yapıştırıcısı

b- Portland çimento ve ince sıva kumu (mil kum) karışımı ile yapıştırabilirsiniz. Yapıştırıcı malzemenize yeterli miktarda su ilave ediniz. Mala, kürek yardımı ile karıştırarak uygun kıvama getiriniz. Hazırlayacağınız harç, koyu krem halini alana kadar bu işlemi yapmalısınız. Çok kıvamlı harçlar gerekli bağlayıcılık özelliğini sağlayamaz, çok sulu harçlar ise güçsüz ve düzensiz olur.

5. İstanbul Taşçı® Taşlarının yapıştırılması

a- İstanbul Taşçı® ürünleri, sizlere boyut, yüzey dokusu ve renk dağılımı yapılmış şekilde ulaşır;

b- Uygulama yapacağınız yüzeye 1 - 1.5 cm kalınlığında harç sürülmelidir. (Sıva yapar gibi) Sıcak ve kuru havalarda, harcı sürmeden evvel, duvarı ıslatmalısınız. Harç sürülen alan 1 m2 yi geçmemelidir. Aksi halde, harç kurumaya başlar ve gerekli bağlayıcılık elde edilemez.

c- İstanbul Taşçı® ürünlerinin de arka yüzeyine, duvara uyguladığınız harca ek olarak bir miktar daha yapıştırıcı sürünüz. Sıcak ve kuru havalarda, İstanbul Taşçı® ürünlerinin de arka tarafını harç sürmeden önce ıslatınız.

d- Kaplama yapacağınız duvara köşe taşları da uygulanması gerekiyorsa, ilk önce köşe taşlarından başlanmalıdır. İstanbul Taşçı® köşe taşlarının bir uzun bir de kısa kenarı bulunmaktadır. Üst üste konulan taşlarda bu kenarların zıt yönlerde konmasına dikkat ediniz.

e- Ardından, düzgünlüğünü sağlayabilmek amacıyla her taş teraziye alınmalıdır.

f- Köşe taşlarını yerleştirdikten sonra, düz taşlarla devam etmelisiniz. Alttan başlamanız daha düzenli uygulamayı sağlayacaktır. Uygulama boyunca, su terazisi kullanarak, derzlerin düzgün olmasını sağlamalısınız.

g- İstanbul Taşçı® ürünlerini duvara yapıştırmadan önce, prova niteliğinde duvardaki yerine oturtun. Uygunsa, taşın arkasını ıslatıp harç ile kaplayın, etrafından biraz harç taşacak şekilde duvara yapıştırın. Taşın üzerine basarak ve sağa sola hareket ettirerek, arka yüzeyinin duvara iyice oturmasını sağlayın. Lastik tokmak ile taşı yerine iyice yerleştiriniz . Son olarak taşan harcı bir mala yardımıyla alabilirsiniz. Düz taşların uygulamasında, ilk sıranın bitip ardından ikinci sıraya geçilmesi gerekmektedir.

h- Düz kenarlı İstanbul Taşçı® ürünlerinin derzli uygulamalarında, derz aralıklarının yaklaşık 1 cm olmasına dikkat etmelisiniz.

i- İstanbul Taşçı® ürünlerini, düzenli uygulamalar için gerektiği yerden kesebilirsiniz. Bu işlem için küçük jet taşı ya da geniş ağızlı bir kerpeten kullanabilirsiniz. Parçaların kesilmiş taraflarına derz harcı uygulamak görüntüde oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırır. Ayrıca göz seviyesinin altında kalan bölümlerde kesilmiş tarafı alta, göz seviyesinin üstünde kalan bölümlerde de üst tarafa getirmek, görüntüye olumlu katkıda bulunur.

j- Kesilen taşlardan geriye kalan parçaları, taş kaplama sırasında uygun yerlerde kullanabilirsiniz. Bu yüzden küçük parçaları uygulama bitimine kadar atmayınız.

k- Tüm uygulama işlemleri sırasında, taşların yüzeylerine harç gelmemesine dikkat etmelisiniz. Gelmesi durumunda, harcın biraz kurumasını bekleyip, ufalanır duruma geldiğinde kuru bir fırça ile temizleyiniz. Bu temizlik işlemi için asla ıslak sünger/fırça/bez veya sert tel fırça kullanmayınız.

6. Derz Harcının Hazırlanaşı ve Uygulanışı

a- Taşları yapıştırmada kullandığınız harcı (seramik yapıştırıcısı veya portland çimento-mil kumu karışımı) derz harcı olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca tercih ettiğiniz rengi verecek demir oksit boyaları ekleyerek, derz harcını renklendirebilirsiniz. İstanbul Taşçı® ürünlerinin derzlerinde, toprak renklerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Not: Piyasadaki hazır derz dolgu ürünlerini de kullanabilirsiniz.

b- Derzleri doldurmak için derz torbası (huni biçiminde,çıkış ağzı derz kalınlığından daha ince, diğer tarafı açık, büzülebilir şekilde torba) veya derz doldurma tabancaları kullanılabilir. Derz harcı, taşların arasındaki derz boşluklarına; derz derinliğini tamamen doldurmadan ve taşları kirletmeden uygulanmalıdır. Fazla doldurulmuş harç veya düzensiz görüntü bir çubuk vasıtasıyla düzgün hale getirilmelidir.

c- Derz harcı kurumaya başladıktan sonra, yumuşak bir fırça ile derz harcının üzerindeki parçacıklar temizlenmelidir. Taşları kirletmemek için, fırçanın kuru olmasına dikkat ediniz.

d- Uygulama işlemleri tamamen bittikten ve harçlar kuruduktan sonra, taş yüzeylerini ve derzleri kaplayacak şekilde su itici bir malzeme uygulanması tavsiye edilmektedir. Yüzeyde film tabakası oluşturarak parlaklık vermeyecek ürünler ve uygulamalar tercih edilmelidir.

7. Temizlik ve bakım

a- Temizlik için asitli ve çözücü malzemeler, basınçlı su ve sert fırça kullanmayınız.

Teknik destek ve sorularınız için bize ulaşınız

ÖNEMLİ NOT : YAPIŞTIRICI HARCI SÜRMEDEN ÖNCE , TAŞLARIN ARKASINI VE DUVARI MUTLAKA ISLATINIZ. TAŞLARIN ARKASINI VE DUVARI ISLATMADAN YAPILAN YAPIŞTIRMALAR YETERİ KADAR SAĞLAM OLMAYACAKTIR.

Kalsit Nedir ?

Kalsit, kimyasal formülü CaCO3 olan kristalleşmiş kalsiyum karbonat. Saydam, beyaz, sarı, rustik yeşil ve mavimsi renkte olabilir. Sertliği 3, özgül ağırlığı 2.71'dir. Soğuk ve seyreltik hidroklorik asitte (tuz ruhu) şiddetli bir köpürme ile ayrışır. Çakı ile çizilir. Co2'li sularda çözünerek Ca(HCO3)2 yapar.

Nadiren erüptif kayalardan özellikle pegmatitlerde ilksel olarak bulunur. Genellikle sekonder bir mineraldir. Doğada bolca bulunur.Genellikle karbonatlı sedimanter kayaların (kireçtaşları) ve metamorfik kayaların (mermerler) ana bileşenidir. Çeşitli şekillerde işlenerek boya, kâğıt, plastik sektöründe dolgu malzemesi olarak kullanılır. Plastik sektöründe kullanılan kalsitler ise; kaplı ve kapsız olmak üzere 2 çeşittir.

CaCO3 + ısı → CaO (sönmemiş kireç) + CO2

CaO + H2O → Ca(OH)2 (sönmüş kireç)

Kalsit 'in metafiziksel ve psikolojik etkileri olduğu bilinmektedir.

Türkiye'deNiğde vilayetinde çıkarılan Kalsit madeni oldukça parlak olmasından dolayı ticari değeri yüksektir.

Andezit Nedir ?

Andezit, tersiyer ve kuvaterner dönemlerdeki volkanik hareketlere bağlı olarak oluşmuş kor kayaçlardır.

Andezit'leri de daha çok montmorillonit alterasyonu gösteren bazik ve nötr andezitler ve daha çok kaolinit alterasyonu gösteren beyaz asit andezitler olmak üzere iki kısma ayırmak mümkündür. Andezitlerin değişik kökenli magmalardan değil, sadece bazaltik magmanın büyük derinliklerde ayrışmasından hâsıl olduğu yaygın bir görüştür.

Volkanik kayaçların ilk birimi andezitlerdir. Bazen andezit'lerle otobreşler geçişli olarak gözlenir. Alt dokanakları gözlenmez iken, üst dokanakları, otobreşler ile uyumludur. Andezitler grimsi-pembe renkli olup değişik ayrışma derecelerine sahiptirler. Volkano-sedimenter yapıdan dolayı, akma düzlemleri, soğuma ve tektonizma çatlakları gözlenir.

Siyenit Nedir ?

Siyenit, yeşil ve pembe renklerden oluşmaktadır. Renkli iç püskürük bir taş cinsidir.

Adını, Mısır'daki "Asvan" şehrinden almıştır. Siyenit dağılınca kil oluşmaktadır. Bileşiminde bol miktarda alkali feldispat bulunan bir granit türüdür..

Granit Nedir ?

Granit, sert, kristal yapılı minerallerden meydana gelen taneli görünüşlü magmatik derinlik kültesi. Plüton içindeki taneler çoğunlukla gözle görülebilir büyüklüktedir. Esas mineralleri feldspatın ortoklas cinsi ile az miktarda plajioklas ve kuvarstır. Ayrıca mika, hornblend, piroksen ve ikinci gruba giren turmalin, apatit, zirkon, grena, manyetit gibi mineraller de bulunabilir.

Granitlerin renkleri, genellikle açık olmakla birlikte, içindeki feldspatların ve diğer minerallerin cins ve miktarına göre gri, pembe, kırmızımsı olabilir.

Granitler, yeryüzünde çok yaygın olarak bulunurlar. Çeşitli yer kabuğu modellerinde görünür. Yeryüzünün temelini teşekkül ettirdiği kabul edilmektedir. Doğada dayk, silis ve batolitler halinde bulunabilir.

Yollarda parke ve bordür taşı, yapılarda yapı taşı olarak çok eskiden beri bol miktarda kullanılmaktadır. Aşınmaya, basınca, darbeye karşı dayanıklı, güzel renkli ve iyi cila kabul eder. Atmosfer tesirlerine ve ayrışmaya karşı direnci yüksektir. Günümüzde daha çok parke ve bordür taşı ve bazı büyük yapılarda kaplama taşı olarak kullanılmaktadır.

Granit, yeriçinde 400 santigrat derece civarında bir ısıya sahip olup, soğuması birkaç bin yıl gibi çok uzun bir zamanı kapsar. Bu ısı aynı zamanda jeotermal suların da kaynağıdır. Yeriçine süzülen suların, granitlerin çatlakları arasındaki hareketi, hem granitin yüksek ısısı ile su sıcaklığını arttırır hem de çözünebilir haldeki mineraller suyun bünyesine dahil olur. Jeotermal suların oluşumu bu şekilde gerçekleşir.

Mermer Nedir ?

Mermer, metomorfizma olayı sonucunda kalker ve dolomitik kalkerlerin yeniden kristalleşmesiyle meydana gelmiş bileşimdir. Bileşimlerinin %90-98'i CaCO3'ten (Kalsiyum karbonat) oluşmaktadır. Düşük oranda MgCO3 (Magnezyum karbonat) içermektedir. CaCO3 kristallerinden oluşan mermerlerde esas mineral “Kalsit” tir. Aynı zamanda az miktarda silis, silika, feldspat, demiroksit, mika, fluorin ve organik maddeler bulunabilir. Renkleri genellikle beyaz ve grimsidir. Fakat yabancı maddeler nedeniyle sarı, pembe, kırmızı, mavimtırak, esmerimsi ve siyah gibi renklerde de olabilirler. Mikroskop altında incelendiğinde, birbirine iyice kenetlenmiş "Kalsit Kristalleri"nden oluştuğu görülür.

Endüstriyel anlamda “mermer”; kesilip parlatılabilen her cins taş mermer olarak kabul edilmektedir. Taşın cinsi ve içeriği ne olursa olsun büyük ebatta blok elde edilebilme, kesilme ve cilalanma gibi özellikler göstermesi, o taşın mermer olarak kabul edilmesine kafi gelmektedir. Bunlardan granit, diyabaz, lösitli siyenit, fanolit ve serpantinler gibi magmadan türeyen kayaçlar da bu suretle mermer tanımının içine girmektedir.

5 Haziran 2004 tarihli ve 25483 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Kanununda Mermer; II. Grup madenler; Mermer, Dekoratif taşlar, Traverten, Kalker, Dolamit, Kalsit, Granit, Siyenit, Andezit, Bazalt ve benzeri taşlar içerisinde yer almaktadır.

En sık yapılan aramalar EU

Stone ;
Kelime - Aylık Genel Arama Sayısı
  • stone - 24.900.000
  • natural stone - 201.000
  • marble stone - 33.100
  • stones - 7.480.000
  • like stone - 450.000
  • stone rock - 135.000
  • stone tile - 135.000

Marble ;
Kelime - Aylık Genel Arama Sayısı
  • marble - 3.350.000
  • marble tile - 135.000
  • marble maze - 40.500
  • black marble - 33.100
  • marble stone 48.100
  • natural marble - 14.800
  • marble flooring - 27.100
  • marble slabs - 9.100

Dikkate alınabilecek ek anahtar kelimeler - alakaya göre sıralanmıştır.
Kelime - Aylık Genel Arama Sayısı
  • kitchen - 30.400.000
  • suppliers - 3.350.000
  • floors - 1.830.000
  • fireplaces - 1.220.000
  • bathroom - 11.100.000
  • ceramic - 4.090.000
  • statue - 3.350.000
  • floor - 13.600.000
  • granite - 3.350.000
  • limestone - 673.000
  • tiles - 4.090.000

Güncellenecektir.

En sık yapılan aramalar TR

Taş ;
Kelime - Aylık Genel Arama Sayısı
  • doğal taş - 12.100
  • taş - 673.000
  • kayrak taş - 18.600
  • granit taş - 1.300
  • yapay taş - 720
  • taş kaplama - 6.600
  • taş ocakları - 4.400
  • mermer taş - 880
  • taş kırma - 8.100
  • küp taş - 880
  • taş fiyatları - 3.600
  • taş evler - 4.400

Mermer ;
Kelime - Aylık Genel Arama Sayısı
  • mermer - 201.000
  • mermer kesme - 1.900
  • mermer ocakları - 2.900
  • mermer makinaları - 4.400
  • granit mermer - 12.100
  • traverten mermer - 1.000
  • mermer fabrikası - 1.600
  • mermer firmaları - 1.600

Dikkate alınabilecek ek anahtar kelimeler - alakaya göre sıralanmıştır.
Kelime - Aylık Genel Arama Sayısı
  • inşaat - 1.830.000
  • mermercilik - 1.900
  • traverten - 14.800
  • makina - 823.000
  • makine - 246.000
  • granit - 823.000
  • imalat - 135.000
  • otomotiv - 1.220.000
  • kalıp - 135.000
  • madencilik - 90.500
  • mozaik - 246.000
  • makina sanayi - 18.100
  • tezgah - 40.500
  • kauçuk - 6.500
  • ticaret - 2.240.000
  • gıda - 550.000
  • maden - 450.000
  • seramik - 301.000
  • kaplama - 246.000
  • makinesi - 673.000
  • yapı - 1.830.000
  • banyo - 550.000
  • sanayi - 1.000.000

Güncellenecektir.

TaşBLOG Reklam

TaşBLOG olarak reklam alanlarımız hizmete girmiştir. Aylık ortalama 3.500 ziyaretçiye ulaşan blogumuz reklam almak için yeterince büyüdü.

Reklam fiyatları standartdır.Banner reklamlar yıllık sadece 150,00 TL'dir. Eğer bağlantılar bölümüne "link" ekletmek istiyorsanız, yıllık 50,00 TL'dir.

reklam vermek için : ozlemaksu@tasbul.com adresine mail atmanız yeterlidir.

İstanbultasci.com Eylül 2009

İstanbul Taşçı Eylül ayında ziyaret yüzdesini biraz düşürsede her zamanki yerini korumaktadır. Eylül ayında yeni ürünlerle karşımıza çıkan site 2010 seleksiyonlarını sergilemeye başladı diyebiliriz. Tabii siteye üye olanlar bundan anında haberdar oldu. Site yöneticilerinden aldığımız bilgilere göre bu ayki eklenen ürünlerle beraber sitenin toplam ürün sayısı 6.152'ye ulaşmıştır.

istanbultasci.com Eylül 2009 net ziyaretçi


28.927

Kaynak: Google Analytics

TaşBul fiyat alma

Tasbul.com da istediğiniz bir ürünün fiyatını almak için yapmanız gereken ürünün "Ürün Kodu"nu alarak fiyat@tasbul.com adresine mail atmanız yeterlidir.

TaşBul Ürün Arama Nasıl Yapılır ?

TasBul.com 'da Ürün Araması Yapmak İçin İlk Önce http://www.tasbul.com adresine giriş yapıyoruz.

Ardından, içerisinde "Taş Ara" yazan kutucuğun içine aramak istediğimiz taşın adını girip "TaşBul'da Ara" butonuna tıklıyoruz.

Sonuçlar görüntülenecektir.

Doğal Taş ?

Doğal Taş, doğanın milyonlarca yılda oluşturduğu katmanlardır. Başlıca Doğal Taşlar; mermer, traverten, limestone, kayrak taşı ve granit 'dir.

Doğal Taşın hiçbir zaman rengi atmaz, solmaz ve kolay kolay kırılmaz. Yapıldığı yere hem hoş bir görüntü hemde sağlamlık kazandırır. Doğal olan her zaman güzeldir.

Yapılacak birşeyler varsa, ilk önce doğal malzemeler seçilmelidir.

TasBul.com

Şuanda Türkiye'de bu tarzda başka bir site yok. Web sitemize ziyaretçiler girip, taş (mermer, doğal taş, yapay taş vd.) araması yaparak firmalara kolayca erişebiliyor. İsterlerse ürünleri tek tek gezerek teknik özelliklerini, ayrıntılı resimleri, fiyatlarını görebiliyor. Ziyaretçileri dilerlerse Canlı Destek bölümünden istediği ürünün hemen fiyatını öğrenebiliyor.

İleri bir zamanda ise ; Site ekle bölümü ile, taş işi ile uğraşanlar web sitelerinin tanıtımlarını yapabilecek ve bu sayede yeni müşteriler kazabilecekler.

Web adresimiz : http://www.tasbul.com